Načitavam

 

AktualityMuži a juniori majú za sebou tretinu základnej časti.

8. November 2019

Mužská aj Juniorská Extraliga majú za sebou tretinu súťažných zápasov, preto nastal čas na malé obhliadnutie a zhodnotenie.

Muži ATU Košice kráčajú súťažou zatiaľ veľmi dobre. Na bodovom konte im svieti číslo 16, v tabuľke sú na druhom mieste, zo siedmich zápasov prehrali v riadnom hracom čase len raz a jedenkrát, hneď v úvodom zápase sezóny, prehrali po predĺžení. V “A” tíme sa bodovo a gólovo presadili aj viacerí juniori, ktorí výborne zapadli do kostry tímu.

V novembri ich čakajú hneď dvaja nároční súperi – po reprezentačnej pauze aktuálne stále neporazený líder súťaže, 1. FBC Florbal Trenčín a hneď po ňom 37. bitka o Košice na pôde Florka. Náročný november sme odštartovali tesnou prehrou v Bratislave proti domácemu ŠK LIDO – 7:6.

 

Hodnotenie doterajšieho priebehu sezóny ale aj očakávania pred najbližšími výzvami nám priblíži tréner „A“ tímu – Peťo Vrba.

 

 

“Bodov mohlo byť viac, no na druhej strane aj menej. Vychádzame z toho, čo máme. Budeme sa snažiť naďalej vylepšovať bodový zisk. Uvidíme, ako nám to pôjde. Niektoré veci sme mohli urobiť lepšie. Bodové rozdiely sú malé. Každé zaváhanie sa v tabuľke okamžite prejaví. Momentálne sa ale na ňu nepozeráme. Snažíme sa získať čo najviac bodov. Hodnotiť budeme na konci. Z hľadiska bodového zisku. Dueli ktoré sme prehrali sa dali zvládnuť lepšie. Nedotiahli sme ich do plného bodového zápisu. Špeciálne sa však nad tým nezamýšľam, pretože nemám rád priebežné hodnotenie. Neukazuje nič. V priebehu dvoch kôl môže byť všetko inak a z prípadného pozitíva je zrazu negatívum. Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu. Snažíme sa hrať nejakým spôsobom, ktorý sme si určili a o ktorom si myslíme, že nám môže priniesť úspech. Doma, ale aj vonku chceme byť aktívni. To nás vystihuje. Náš spôsob hry sa usilujeme neustále zdokonaľovať, aby sme boli úspešnejší. Nastavili sme si spôsob hry, ktorým sa prezentujeme. Nehráme florbal, že stojíme na vlastnej polovici a čakáme na chybu súpera. Svojou aktivitou ho chceme k tým chybám prinútiť, po nich padajú góly.”

 

 

 

Nehráme florbal, že stojíme na vlastnej polovici a čakáme na chybu súpera. Svojou aktivitou ho chceme k tým chybám prinútiť, po nich padajú góly.”

 

 


 

Juniori ATU, ako obhajcovia titulu sú doposiaľ nezdolaní a s 20 bodmi vedú tabuľku súťaže. Jediný bod stratili v otváracom súboji v repríze finále proti Florku, keď zvíťazili až po nájazdovej dráme. Opäť sa potvrdilo, že aj v aktuálnej sezóne budú patriť mestské súboje k ozdobám extraligy juniorov.

Zverenci Peťa Vrbu majú za sebou 5 domácich zápasov a jeden výjazd na pôdu súperov. Po repre pauze ich čaká v poradí druhý trip.

 

Opäť Peťo Vrba: 

“Vyhrali sme titul, ktorý nám už nikto nezoberie. Ale teraz je tu úplne nový čistý list. My nedostaneme nič zadarmo. Nikto neuhne Kolcunovi alebo Kažimírovi, pretože sú to majstri. Naopak, proti nám sa chcú všetci vytiahnuť. Musíme si užívať, že sa na nás všetci sústredia. Bude strašne zložité nasadenú latku dorovnávať, ale musíme byť na to pripravení. Náš tím si vybudoval veľkú dôveru, máme čomu veriť, hlavne nesmieme pri prvom náznaku problému panikáriť. Už od polovice minulej sezóny, kedy sme sa dostali na prvé miesto v tabuľke, na nás určitý hon začal. Všetci nás chceli presvedčiť o tom, že tam nemáme čo robiť. Myslím si, že je to štandardná vec. Sme na to pripravení podobne ako v minulej sezóne. Budem sa opakovať, ale chceme vyhrať najbližší zápas, potom hneď ten po ňom a nepozerať sa na to, či po nás súperi idú.”

 

 

…chceme vyhrať najbližší zápas, potom hneď ten po ňom a nepozerať sa na to, či po nás súperi idú.”

 

 


 

Oba elitné tímy čakajú v novembri zaujímavé zápasy, medzi ktoré patria aj mestské derby proti Florku. Program a všetko podstatné budete môcť nájsť na webe a na našich sociálnych sieťach.

Veríme, že si nájdete cestu do haly a prídete podporiť čierno – bielu družinu na ceste za dôležitými bodmi. #ATUfamily

 


 

Pavol Popovec – ATU Košice 

FOTO: Lucia Olekšáková

Copyright © 2024 ATU KOŠICE | Created by: Peter Vaňo