Načitavam

 

AktualityAďo Szabo: “…v ATU som našiel veľa pravých kamarátov..”

31. July 2019

Prestupové leto pokračuje a káder elitného tímu ATU Košice prichádza o ďalšiu dlhoročnú oporu..

Na odchode je kapitán Aďo Szabo, ktorý je v klube takmer od jeho začiatku a bol pri všetkých podstatných momentoch. Obliekal dres slovenskej reprezentácie, pôsobil v zahraničí a teraz smeruje na západ republiky. Viac o novej etape života a budúcich plánoch nám #41ka prezradila v rozhovore.


 

Ahoj Aďo, leto je plné prestupov a zmien v kádroch jednotlivých klubov. Do zoznamu odchádzajúcich hráčov z nášho klubu pribudne aj tvoje meno. Kam smerujú tvoje ďalšie športové a pracovné kroky a čo ťa priviedlo k rozhodnutiu odísť na západ republiky?

Ahojte, k rozhodnutiu odísť na západ ma priviedla pracovná príležitosť spojená aj s florbalom, takže nadchádzajúcu sezónu budem nastupovať v druhej lige za Capitol floorball team v Bratislave.

Plánuješ pôsobiť v novovzniknutom klube dlhšie ako len jednu sezónu? Resp. chcel by si sa do ATU v budúcnosti vrátiť?

 Odchádzam zatiaľ na hosťovanie na jeden rok, to či sa vrátim alebo nie uvidíme. Sám neviem ako to bude. 🙂

 

   

 

Presuňme sa do domácej „kuchyne“. Ako zatiaľ vnímaš prípravu na novú sezónu pod novým trénerom – Peťom Vrbom? Absolvuješ ju až úplne do konca spolu s chalanmi?

S Peťom sa poznáme už dlho a som rád, že dostal šancu trénovať Áčko, len ma mrzí, že ja si pod ním tuto sezónu nezahrám. S prípravou na novú sezónu v podaní nového trénera som zatiaľ veľmi spokojný, dáva nám poriadne zabrať či už v telocvični alebo na ovále a to nás teší. Čo sa týka mňa, dohodli sme sa s pánom Dudovičom aj s trénerom, že cez leto môžem trénovať ďalej v ATU. Takže kým trénerovi nebudem zavadzať, budem pravidelne trénovať ďalej. 

 

Tím prechádza ďalšími výraznými zmenami. Myslíš si, že napriek viacerým odchodom sa novému trénerovi vyskladať kvalitný tím, ktorý bude schopný nadviazať na výsledky z posledných sezón? (6-krát v rade TOP4 a 3 medaile.)

 Z tímu nás odchádza viac, ale naopak nám dozrievajú mladí, ktorí už budú mať v Extralige dôležitú rolu. Peťo to má v hlave v poriadku a viem, že dokáže vyskladať tím tak, aby to dotiahli do úspešného konca v sezóne, plus k tomu je tam veľa skúsených hráčov, ktorí mu určite pomôžu.

 

16 rokov v klube a 9 extraligových sezón, to sú naozaj pekné čísla na tvojom konte. Na ktoré momenty si spomenieš aj o pár rokov?

16 sezón a 9 extraligových je celkom dosť, no vybrať niečo na čo budem spomínať je ťažké. Je tam x športových momentov, ktoré by som mohol spomenúť a na ktoré nikdy nezabudnem, ale ja spomeniem to čo je pre mna najdôležitejšie a to je priateľstvo, s chlapcami sa tam poznám od malička a prežil som s nimi celý život, je to moja druhá rodina a za to všetkým ďakujem. Je pekné  si o pár rokov pripomínať športové úspechy, ale je krajšie si ich pripomínať s pravými kamarátmi a takých ja som v ATU našiel veľmi veľa. Toto je to na čo budem spomínať do konca života.

 

 

 

Vráťme sa ale späť k tvojmu novému pôsobisku. Z extraligy do 2. ligy. Tomu sa hovorí poriadna zmena. V novom tíme by si mal patriť bezpochyby medzi kľúčové postavy možného postupu do vyššej súťaže. Cítiš sa byť na danú rolu pripravený?

Áno je to veľká zmena, ale ja odchádzam hlavne kvôli práci a budovať kariéru. Florbal som musel posunúť nižšie. To je aj dôvod prečo druha liga a nie nejaký iný extraligový tím, viac voľného času a každý druhý víkend voľno, ale nikto nevie, či sa náhodou ešte do extraligy nevrátim. 🙂 Do nového klubu prichádzam s pokorou a spravím čo najviac pre to, aby so mnou bolo vedenie spokojné.

 

Turnajové leto je v plnom prúde a ty si spolu s FRAM Floorball Team absolvoval viaceré turnaje. O pár týždňov vás čaká najväčší florbalový turnaj na Slovensku – Slovak Floorball Cup 2019, ktorý ste raz dokázali vyhrať. S akými ambíciami idete do ročníka 2019?

Za FRAM už máme tento rok nejaké turnaje odohrané, ale zatiaľ bez zlata, takže ako každý rok sa na SFC ideme pokúsiť o prvé miesto, zostava vyzerá dobre, takže verím, že sa nám to podarí. 🙂

 

Stihol si okrem letnej prípravy a turnajov aj nejaký relax a dovolenku?

Nejaká špeciálna dovolenka nebola, relax keď tak len na víkend s priateľmi. Ako každé leto je to zväčša o florbale. 🙂

 

#41 (zatiaľ).. Ďakujeme.

 

Na záver, tradične, odkaz pre všetkých fanúšikov ATU Košice, ktorí budú veriť, že ťa v čierno-bielom drese, spolu s ďalšími chalanmi, ešte raz uvidia. 😉

V prvom rade chcem poďakovať pánovi Dudovičovi za všetko, čo pre mňa v mojim živote urobil a tak isto aj vám fanúšikom, že ste nás podporovali a budete podporovať naďalej. Vždy ako to bude možné budem sedieť už pri vás na tribúne a fandiť s vami ATU!! Boli ste a stále ste súčasťou každého z nás a ešte raz ďakujem za všetko!!


 

Po odchode Aďa Szaba do Bratislavy na zatiaľ jednoročné hosťovanie je isté, že “A” tím bude mať v novej sezóne nie len nového trénera, ale aj nového kapitána. Komu odovzdá štafetu #41ka sa dozvieme pred začiatkom sezóny. Aďovi ďakujeme za rozhovor, za jeho dlhodobé pôsobenie v klube, počas ktorého si vyskúšal rôzne úlohy a patril k jeho neodmysliteľnej súčasti. Veríme, že v novom pôsobisku nájde florbalovú a pracovnú pohodu a jedného dňa ho možno uvidíme v čierno-bielej. Pretože raz ATU, navždy ATU. 😉

 


Pavol Popovec – ATU Košice 

Copyright © 2024 ATU KOŠICE | Created by: Peter Vaňo