Načitavam

 

AktualityMužská florbalová repre zabojuje v Poprade o Majstrovstvá sveta.

29. January 2020

Mužská florbalová repre už od zajtra zabojuje pred domácim publikom v Poprade o postup na decembrové MS vo Fínsku.

V nominácii na kvalifikačný turnaj nechýbajú ani hráči ATU, súčasní ale aj množstvo odchovancov. Z aktuálneho kádra tréner Radomír Mrázek nominoval Filipa Čonku-Skybu a nováčika na takomto podujatí – Sama Kelemena.

 

 

Oboch sme pred zajtrajším štartom turnaja proti Maďarsku krátko vyspovedali. Filipove očakávania sú jasné: “Chceme postúpiť priamo zo skupiny. Takže zdolať všetkých našich súperov v skupine.”

Čo hovoríš na kolektív? “Partia sa nám obmenila, ale jadro ostalo. Kolektív bol v repre vždy super, ak chceme uspieť musíme spoločne ťahať za jeden povraz.”

Čaká nás skupina proti Maďarsku, Taliansku a Nórsku. Myslíš si, že je v silách tímu vyhrať skupinu a postúpiť priamo na MS?

“V silách to určite je, žiaden zápas na medzinárodnej úrovni nie je jednoduchý, každý technicky a takticky nedostatok sa v národnom time nahrádza bojovnosťou, ktorou sa budeme chcieť prezentovať aj my.” 

 

Nominácia na kvalifikačný turnaj v Poprade. Zdroj: Slovak Floorball

 

V mužskom reprezentačnom drese na dôležitom podujatí sa prvýkrát predstaví aj Samo Kelemen, pre ktorého, ako sám povedal, to bude nová, užitočná a veľmi pekná skúsenosť.

 

“Do Popradu som prišiel s rešpektom, ale určite nie s roztrasenými rukami”

Zároveň dodal, že od turnaja očakáva akúsi “vzpruhu vo florbale”. “Je to pre mňa predsa len niečo nové a som veľmi rád, že tu môžem byť a že môžem kvalifikáciu zažiť ako hráč.”

Na otázku aké úlohy očakáva v pozícii mladého nováčika odpovedal s humorom: “byť poslušný”. 😀

Program slovenskej repre na turnaji v Poprade. 

 

Date Tournament Match
30/01/2020 Men´s World Championships Qualifications EUR2 Team flag of HUN M HUN M – SVK M Team flag of SVK M
31/01/2020 Men´s World Championships Qualifications EUR2 Team flag of ITA M ITA M – SVK M Team flag of SVK M
01/02/2020 Men´s World Championships Qualifications EUR2 Team flag of SVK M SVK M – NOR M Team flag of NOR M

*V prípade prehry proti Nórsku a obsadenia 2. priečky v skupine, bude čakať chlapcov ešte jeden zápas proti súperovi z druhej skupiny.

 

Zápasy Slovenska budete môcť sledovať na YouTube kanály IFF alebo priamo na vlastné oči v Aréne Poprad. Všetkým chalanom držíme palce, aby dosiahli stanovený cieľ a zástupcom ATU čo najlepšiu reprezentáciu národných aj klubových farieb.

 

SLOVENSKO DO TOHO!

 

 


 

Pavol Popovec – ATU Košice 

Copyright © 2024 ATU KOŠICE | Created by: Peter Vaňo