Načitavam

 

A-tímAktuality48. derby pre ATU

5. March 2024
https://www.atukosice.sk/wp-content/uploads/2024/03/atu-florko-1280x854.jpg
V poslednom 22. kole mužskej florbalovej extraligy sme mohli sledovať už 48. diel najstaršieho florbalového derby na Slovensku. Pred zápasom bolo v tabuľke všetko ,,vymaľované”, Florko malo istú druhú priečku a my sme zas boli plní očakávania na meno štvrťfinálového súpera. V derby zápasoch je ale stále o čo hrať, preto sme sa snažili pristúpiť k zápasu zodpovedne a s cieľom pokúsiť sa víťazne naladiť na vyraďovacie boje.

To všetko, sa nám darilo prvých desať minút zápasu, vypracovali sme si dosť šancí a z toho pramenili gólové akcie, postupne sa presadili Bezeg T., Navrátil, Németh, Šima a Pázsiczký. Druhá polovica prvej tretiny bola úplne odlišná, Florko sa dostalo viac do zápasu a my sme z ničoho nič začali pôsobiť odovzdaným dojmom. Z komfortného vedenia 5:1 pre ATU svietilo minútu pred koncom prvej tretine hrozivý výsledok 6:5 pre domáce Florko. Gólom do šatne na 6:6 vyrovnal sekundu dokonca florbalový matador Koleno. Išlo zároveň o jeho prvý gól v sezóne.

Pre oko diváka bola prvá tretina výborná, no tréneri na oboch stranách určite o spokojnosti hovoriť nemohli. Počas prestávky v šatni čierno-bielych padli tvrdé slová, totálny herný výpadok, hra bez pohybu a strata koncentrácie sú veci, ktoré si vo vyraďovacej časti nemôže dovoliť žiadne mužstvo.

Druhá tretina už bola opatrnejšia, na oboch stranách sme ale mohli pozorovať šance, raz bol aktívnejší súper, raz my. Obranca Talarovič po svojom útočnom výlete presnou prihrávkou našiel Šimu, ktorý sa zoči-voči Breichovi nemýlil. V polovici druhej tretiny sme odskočili gólom na 8:6 kedy ukázal svoju rýchlosť, skúsenosť a rozvážnosť obranca Koleno a sólom od vlastnej brány rozjasal fanúšikov ATU. Na konci druhého dejstva dostalo Florko príležitosť presilovej hry o dvoch a následne o jedného hráča, obe presilové hry zásluhou Gricha a Hutku boli premenené a tak sa v tretej tretine začínalo odznova.

V 50. minúte naklonil misky váh na stranu Florka – Imrich 9:8. Tretia tretina sa hrala v solídnom tempe, na začiatku nás podržal brankár Turek viacerými výbornými zákrokmi. 4 minúty pred koncom zápasu vymietol pavučinu v hornom rohu brány Navrátil a bolo vyrovnané – 9:9. Všetko podstatné sa udialo v 58., resp. 59. minúte. V najlepší možný čas, po opakujúcich sa celozápasových hrubých poznámkach kapitána Florka Blaška, ho rozhodcovia odmenili dvojminútovým trestom za nešportové správanie. Následne po vzájomnom vylúčení Gricha a Bezega T. sme hrali presilovú hru 4na3 a v nej rozhodol o výsledku zápasu Kerekeš – 9:10.

Základnú časť sme ukončili cenným víťazstvom v derby a už teraz sa tešíme na playoff zápasy. O dva týždne vycestujeme na západ Slovenska do hlavného mesta proti tímu ŠK Lido Prírodovedec Bratislava.

Góly: 8. Bačišin (TS), 12. Hutka (Blaško L.), 15. Blaško L. (Grich), 18. Bačišin, 19. Pollák (Bakajsa) 20. Sojka (Blaško), 40. Grich (Tomčo), 40. Hutka (Grich), 50. Imrich (Blaško J.), – 2. Bezeg T. (Bezeg P.), 4. Navrátil (Čonka-Skyba), 6. Németh (Bezeg P.), 6. Šima (Bezeg T.) 9. Pázsiczký (Bezeg P.) 20. Koleno (Kerekeš), 26. Šima (Talarovič), 32. Koleno (Turek), 57. Navrátil (Bezeg P.), 60. Kerekeš (Talarovič)

Zostava ATU: Turek (Horňák) – Ferenc, Talarovič, Bezeg P., Koleno – Németh, Čonka – Skyba, Navrátil, Kerekeš, Kročko, Pázsiczký, Bernát, Bezeg, Šima, Frivaldský

Rozhodovali: Erik Roba, Richard Király, Vylúčenia: 2:4, Presilovky: 3:2, Oslabenia: 2:3, Diváci: 104

ZDROJ FOTO: FLICKR/SZFB, Peter Jesenský

 

Copyright © 2024 ATU KOŠICE | Created by: Peter Vaňo