Načitavam

 

A-tímAktualityVyrovnaný duel rozhodla tretia tretina

26. February 2024
https://www.atukosice.sk/wp-content/uploads/2024/02/53346509366_e08438f6bc_k-1280x852.jpg

FaBK ATU Košice – ŠK Lido Prírodovedec Bratislava 5:6 (2:1, 1:1, 2:4)

V 21. kole florbalovej extraligy mužov sme na domácej palubovke privítali súpera z hlavného mesta – ŠK Lido. Po minulom kole už bolo jasné že miestenku v play-off máme istú a aj preto boli juniori uvoľnení na svoju štvrťfinálovú sériu. Na našej súpiske pred zápasom svietilo len 13 hráčov ,,do poľa” a to naznačovalo mimoriadne náročný zápas proti výborne fyzicky pripravenému súperovi.

Prvá tretina ako aj celý zápas bola vyrovnaná. V druhej minúte zápasu nás do vedenia poslal svojím prvým gólom v sezóne obranca Ferenc1:0. V polovici prvej tretiny sme dostali možnosť presilovej hry, ktorú sme nevyužili, práve naopak po našej nepresnosnosti do rýchleho protiútoku vyrazil Pagáč a vyrovnal stav stretnutia – 1:1. Minútu do konca prvej tretiny náš kapitán Čonka – Skyba po pohľadnej kľučke na strede ihriska a následnej strele nedal brankárovi hostí šancu a uzavrel prvú tretinu – 2:1.

Druhá tretina bola opatrnejšia z oboch strán no ako prví udreli hostia ktorí využili staré známe pravidlo nedáš-dostaneš a po našej tutovke vysunul Nehila do samostatného úniku Nôtu a ten sa nemýlil a vyrovnal – 2:2. Rýchly brejk vyšiel onedlho aj nám, Kerekeš zužitkoval svoje strelecké schopnosti a pred treťou tretinou naklonil misky váh na našu stranu – 3:2.

Tretia tretina začala ako zo zlého sna, v priebehu 5 minút sa produktívne duo Nôta – Nehila presadilo trikrát a otočilo zápas na stranu Lida. To čo sa nám už párkrát počas sezóny podarilo, sme bohužiaľ, nedokázali dotiahnuť do konca a Lido ukázalo, že je právom na tretej pozícií. Zápas sa nám v záverečnej powerplay otočiť už nepodarilo. Už o týždeň nás čaká posledný zápas základnej časti proti mestskému rivalovi – FK Florko Košice. Zápas sa odohrá 2.3. o 16:00 v Hádzanárskej hale.

Góly: 2. Ferenc (Navrátil), 19. Čonka – Skyba (Bezeg P.), 36. Kerekeš (Kročko), 52. Kerekeš (Pázsiczký), 58. Németh (Talarovič) – 11. Pagáč (Nôta), 24. Nôta (Nehila), 42. Nehila (Nôta), 43. Nehila (Nôta), 46. Nôta (Nehila), 52. Nôta (Nehila)

Zostava ATU: Turek (Vanyo) – Ferenc, Talarovič, Bezeg P., Koleno – Németh, Čonka – Skyba, Navrátil – Kerekeš, Kročko, Pázsiczký – Bernát, Bezeg, Šima

rozhodovali: Erik Roba – Michal Liško, vylúčenia: 2:1, presilovky 0:2, oslabenia 0:1, diváci: 131

 

Zdroj FOTO: FLICKR/Športový klub LIDO

Copyright © 2024 ATU KOŠICE | Created by: Peter Vaňo