Načitavam

 

AktualityMládežJuniori vo štvrťfinále vyzvú 1.FBC Trenčín

12. February 2024
https://www.atukosice.sk/wp-content/uploads/2024/02/image0-1280x701.jpeg

Naši juniori majú za sebou základnú časť aktuálneho ročníka juniorskej extraligy. Do vyraďovacej časti postúpili z ôsmeho miesta, o čom rozhodlo posledné kolo, kde v priamom súboji zdolali ŠK Lido 2:5.

 

Juniori začali sezónu dobre aj napriek prekvapivej prehre na pôde nováčika v druhom kole sezóny. Tímu sa nevyhla ani menšia výsledková kríza v období Vianoc, dlhodobá časť sezóny preto zanechala zmiešané dojmy. „Základnú časť hodnotím neutrálne, keďže sezóna mala svoje dobré aj zlé momenty. Od začiatku sa nám darilo hrať našu hru a presadzovať sa v dôležitých zápasoch,” zhodnotil na úvod hlavný tréner Matúš Fogoš.

Najväčší škrt cez rozpočet však nastal vo chvíli, kedy bolo skontumovaných päť duelov, čo ich odsunulo na spodok tabuľky a z boja o prvú štvorku sa rázom stal boj o účasť v play-off a od tohto momentu mal každý jeden bod nesmiernu hodnotu. „Bola to pre nás veľká rana a prišli sme tak o dôležitý počet bodov. Povedal by som, že to bol kritický okamih, ktorý výrazne ovplyvnil naše ambície. Chlapcov to však nabudilo a zvýšilo im to motiváciu bojovať o účasť v play-off.”

Poslednú výjazd sezóny mal prívlastok rozhodujúci a na zabezpečenie postupu potrebovali vyhrať minimálne jeden zápas. V sobotňajšom zápase proti žilinským Kobylkám to vyzeralo nádejne, na začiatku tretej tretiny viedli naši chlapci o tri góly, napokon pod Dubňom prehrali 5:6 po samostatných nájazdoch. „Do posledného výjazdu sme išli s túžbou vyhrať obidva zápasy. Prvý zápas na ihrisku Žiliny ponúkol veľmi vyrovnaný zápas, ktorého záver sme nezvládli a tak sme zo Žiliny viezli len jeden bod.”

Postupová matematika v nedeľu ukazovala potrebu víťazstva. V priamom súboji o postup dokázali zdolať bratislavské Lido pomerom 2:5 aj vďaka skvelej tretej tretine, v ktorej preklopili víťazstvo na svoju stranu štyrmi gólmi. „Tento zápas mal pomalý rozbeh a dlho to bolo vyrovnané. Pred treťou tretinou som apeloval na chlapcov o potrebu početnejšej streľby na bránu. Chlapci to pretavili na ihrisku a odmenou nám boli štyri góly, vďaka čomu sme zápas otočili vo svoj prospech.”

Postup do vyraďovacej fázy úspešne zvládli, teraz pred nimi stojí ďalšia prekážka. Štvrťfinálovým súperom juniorov bude 1.FBC Trenčín, ktorý si ich vybral ako tretí celok základnej časti. „Pravdupovediac počítal som s tým, že práve FBC si nás vyberie. Majú kvalitný káder a pripravovať na nich sa budeme určite poctivo. Na papieri ideme do play-off ako outsider, ale play-off  je iná súťaž” okomentoval štvrťfinálového soka. Kľúčovým faktorom bude súdržnosť tímu v spojení s kvalitnou obranou. „Chlapci sa medzi sebou dokážu podržať, čo je samozrejme veľké plus. Kľúčom k úspechu bude kvalitná obrana, v opačnom prípade musíme streliť viac gólov než súper,” uzatvára.

Prvý štvrťfinálový dvojzápas je naplánovaný na 24., respektíve 25. februára v Mestskej športovej hale v Trenčíne.

 

Copyright © 2024 ATU KOŠICE | Created by: Peter Vaňo